Stěhování SOVPIS

V letošním roce budeme muset přistoupit k dlouho odkládanému stěhování tohoto blogu, který jsme k projektu SOVPIS založili v roce 2016, Nastal totiž čas vyměnit Synology NAS DS1515, která nám slouží i jako pracovní úložiště dokumentů, za novější model. Hlavním důvodem je skutečnost, že společnost Synology definitivně opouští operační systém DSM 6.2 a na podzim končí s jeho podporou.  Přechod na novou verzi DSM 7 jsme odkládali od roku 2021, kdy se objevila. DSM 7 totiž přináší několik podstatných změn. Z nich je pro nás hlavní ukončení aplikace PhotoStation, kterou používáme pro zpřístupňování dokumentů SOVPIS z primárního úložiště. V DSM 7 ji „nahradila“ nová aplikace Photos, která je ale spíše vhodná pro malá soukromá rodinná alba. Rozhodli jsme se tedy aplikaci PhotoStation zachovat v provozu na původním místě, tedy na NAS DS1515, na které už stejně aktuální verze DSM 7,2 nainstalovat nejde. Vše ostatní se přesune na novou NAS. Do hořkého jablíčka migrace jsme plánovali kousnout na přelomu března a dubna. Z důvodu problémů dodávkou disků do nové NAS se uskuteční o měsíc později.
Termín migrace aktuálně stanoven na 3. května 2024.

Po dobu migrace nebude dostupný tento blog a pro spoluřešitele projektu ani sdílené úložiště a tabulky.  Výpadek se bude týkat i mailového serveru. Sekretáře SOVAMM bude v této době možno kontaktovat včetně objednávek publikací SOVAMM na adrese syrova.sovamm@gmail.com. O průběhu migrace budeme informovat na https://sovamm.wordpress.com..

Aktualizováno: 26/04/2024 11:06

  • Ilustrační snímek stěhovaní vyplétaného seníku do strážnického skanzenu v roce 1976 od Antonína Maňáka z archivu NÚLK,

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..